Antropofagi

torsdag 19 juni 2014

Liberaler är snyltare, socialister är syltare och saftare

Visserligen brukar jag säga att liberaler är bra och nyliberaler är dåliga. Men då menar jag i sanningens namn själva ideal-liberalen, enligt en socialists definition, där liberalen ses som en slags outvecklad proto-socialist. I verkligheten omges vi av "liberaler" som Erik Helmersson, Hanne Kjöller och Susanne Birgersson, som mest är ett hopkok av konservativa och nyliberaler. Pga. detta tar jag mig nu friheten att smutskasta "liberaler", lite på samma sätt som idioter ofta tar sig friheten att smutskasta "feminister".

Här skrev jag lite om nyliberalernas totala fuck-up-erism gällande förståelsen av strukturer. Sammanfattningsvis är det oftast nyliberalerna som förnekar strukturer, och lyfter aktörens/agentens betydelse. Detta faller tillbaka på dem själva, eftersom det då är dessa världsförstörare som personligen är ansvariga för all skit de åsamkar. I anslutning till detta resonemang vill jag nu hävda att liberaler är gratisätare – vilket så klart är ironiskt, eftersom de inte tror på gratisluncher.

Liberaler säga saker som: "Jämställdhet är dåligt änna, för det är individen vi ser till. Dess kompetens. Idag har kvinnor och män likadana förutsättningar, rösträtt, lön, etc." Så går ramsan. Liberalerna glömma då de arbetstimmar som lagts ned på att genomdriva rösträtt, sexualbrottslagstiftning (som fortfarande kräver en del finputsning), mm. etc. osv.

Så vad äre jag sitter och säger? Jo, att liberalerna njuter frukterna av allt det hårda arbete som t.ex. feminister eller socialister lagt ner. Tror på den individuella förmågan, men gör ingenting för att påverka förutsättningarna, dvs. strukturen som aktören verkar inom. "Här är ett vakuum där man kan göra vad man vill", tycks liberalen säga. "Så har det alltid varit och kommer alltid att vara. Inom detta vakuum är det upp till var och en att götta sig bäst de kan." Men, libbo, nyss röjde femtusen suffragetter undan nio tusen ton norm-bråte och lagstiftning som annars hade tvingat dig att suga Dave Chapells kuk, leka med hans pungkulor, göra honom en macka, och inte prata så mycket. Typ.

Jag vill för övrigt poängtera att detta blogginlägg är skrivet i affekt pga. vrede över orelaterade saker. Men osakligheten är ju de sk. "liberalernas" paradgren, änna, så bara ät upp det och mys.
[Uppdatering: Här var tidigare en låt inbäddad. Innan Grooveshark släcktes ned.]
Schmack! by Chords on Grooveshark

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar