Antropofagi

onsdag 14 maj 2014

Normalize it

Okej, nu har Skolverket bestämt att skolorna måste släppa in inte bara SD utan även nazistiska SvP. Jag skulle kunna länka till detta, detta, detta och detta – men ska jag verkligen behöva förklara att SvP är nazister och våldsverkare? I så fall har normaliseringspolitiken verkligen fått genomslag.

Den vanliga ursäkten för att släppa in SD i diverse sammanhang brukar vara att de sitter i Riksdagen. SvP sitter ju dock inte ens där. Så varför göra elever otrygga genom att sprida nazistisk propaganda i deras arbetsmiljö? En människa som inte är djupt sjuk i själen kommer ju naturligtvis också motsätta sig SvP:s närvaro, och kanske till och med ge uttryck för detta i tal, skrift eller handling. Härmed utsätter Skolverket i förlängningen också eleverna för en reell fysisk fara – SvP har ju som bekant för vana att grovt misshandla meningsmotståndare, knivhugga HBTQ-aktivister, och attackera motdemonstranter med yxor. Om inte annat så hotar och näthatar man i parti och minut, vilket självklart kan sätta den mest hårdnackade gymnasietrea i förlamande skräck.

(våld + hot om våld) med politiska förtecken = terrorism

Skulle vi släppa in Boko Haram på våra skolor? Kanske hade det berikat debatten. Så jävla rik den måste vara vid det här laget förresten. Skräck, våld och rasbiologi – det riktigt vattnas i munnen av debattlusta. För visst är det viktigt att barnen får diskutera saker som SvP:s partiprogram? Man ska ju debattera allt.

Här är några punkter ur SvP:s punktprogram:

"1. Sverige skall även i framtiden vara svenskt: Endast människor som tillhör det västerländska genetiska och kulturella arvet, där de etniska svenskarna ingår, skall kunna vara svenska medborgare.

2. Sverige skall styras av svenskarna: Icke-svenskar skall ej tillåtas ha maktpositioner inom det svenska samhället.

[…]

6. Sverige skall vara ett tryggt land att bo i: Trygghet, såväl individuell som ekonomisk, skall vara ett av samhällets fundament."

De första två punkterna är ju klart fyndigast, men även punkt nr 6 är lite rolig med tanke på den väldigt konkreta otrygghet som SvP:s närvaro sprider på gator och torg – och skolor.

Punkt nr 1 är ju så fantastiskt värd att debattera att den kräver en liten extra djupdykning. Tillåt mig utforska den "Vidareutveckling av de politiska punkterna" som också finns på SvP:s hemsida. Om punkt nr 1 står det:

"Det svenska folkets yttersta intresse är dess fortlevnad. Vårt folk, de etniska svenskarna, har i många generationer byggt Sverige med blod, svett och tårar. Våra förfäder har försvarat landet med sina liv för att kunna överlämna ett svenskt Sverige till sina barn. Nu är det vår tur att skapa ett Sverige där våra barn kan växa upp i trygghet och där svenskarna styr över sitt eget öde. Sverige behöver vara svenskt för att svenskarna skall kunna skapa sin egen kultur, sina egna seder och bruk samt fritt kunna välja vilka influenser som skall påverka eller berika Sverige från andra delar av världen.

För alla folks långsiktiga överlevnad krävs ett eget etniskt homogent livsrum, då det är ett generellt kriterium för överlevnad varför det knappast är något anmärkningsvärt att även svenskarna värnar sin egna fortlevnad. Svenskarnas parti förespråkar därför en avveckling av den mångkultur som genomsyrar dagens samhälle och som otvivelaktigt leder såväl svenskarna som det svenska samhället i fördärvet. Detta innebär att endast personer som är genetiskt lika svenskarna skall kunna få medborgarskap i Sverige för att kunna tas upp av samhället och bli en del av den svenska identiteten."

Är det meningsfullt att diskutera huruvida endast personer som är genetiskt lika svenskarna skall kunna få medborgarskap? Vad händer om en skolungdom på en skola försöker säga emot SvP, och säger "Jo! Genetiskt olika människor ska vara välkomna!" Plötsligt har föreställningen om det meningsfulla i att dela upp människor utifrån "genetik" cementerats – och skolungdomen ifråga har naturligtvis dragit på sig en konkret hotbild.

SvP:s idéer vilar på så sinnessjuka premisser att det känns orimligt att ens bemöta dem. Och inte fan kan de få stå oemotsagda och skandera sin nazism inne på skolor.

Polisen, Skolverket, Regeringen, SVT – alla är de SvP:s diskurs-bitches. Samtidigt blir SD "ett vanligt parti", och Alliansens plundringar hamnar helt utanför blickfånget. Lagom till valet.
[Uppdatering: Här var tidigare en låt inbäddad. Innan Grooveshark släcktes ned.]
Så är det (Idiologi) by Roffe Ruff on Grooveshark

Ge oss nått att fokusera på/
så vi glömmer av våra politiker och sättet de regerar på/

– Roffe Ruff

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar