Antropofagi

fredag 28 februari 2014

Sex och slamlevande moralister

Apflickorna heter en väldigt bra svensk film från 2011. Dock känns hela filmen som en enda stor onödig överbyggnad till den genialiska kortfilm som gömmer sig i den större historien. Huvudkaraktärens lillasyster Sara, spelad av Isabella Lindquist, är nog den coolste biroll som gått i ett par skor. Hon raggar på sin barnvakt, tänker på

– Mig själv
– Dig själv och vaddå?
– Mig själv och inget

och rockar en helt opassande leopardbikini när hon blir tillsagd av simskolelärarinnan att skyla sig med en överdel (Sara är typ 8).

Sexualiseingen av människokroppen visar hur kapitalismen, som ofta vill tro sig progressiv, i själva verket går hand i hand med moralismen. I Apflickorna är det simskolelärarinnans missriktade moralism som tvingar Sara att köpa en bikiniöverdel – i butiken står den konsumistiska logiken och väntar med sina sunkiga ideal.

Så fort en kropp sexualiseras, inom ramarna för konsumismen och dess propagandamaskin, så blir den mottaglig för moralismens attacker. Genusfotografen skriver om fenomenet. Att även barnkroppen sexualiseras, vilket den gör av flera större klädkedjor och deras reklamkampanjer, är så klart extra obehagligt. Bland annat därför att det öppnar upp en lucka för moralisterna, som kan ge sig på barnens rätt till information om sex- och samlevnadsfrågor.

Katoliken Erik är en som gärna moraliserar lite över detta – jag nämner religionstillhörighet eftersom moralism är en katolsk paradgren. Erik må gömma sig bakom raljerande språk och (medveten?) misstolkning av vem det är som skriver läroplanen. (Facit: Det är inte RFSU.) Eriks bisarrerier leder dock till samma slutsats som nationalsocialisten Paulina Forslund (som jag tidigare nämnt här). För att slippa länka till nazistsidor citerar jag Forslund mer lenghty:

Att det finns specialutbildade genuspedagoger, vars primära syfte är att rubba balansen lite ytterligare, är skrämmande. Som om det inte räcker med att våra barn förgiftas redan i livmodern av syntetiska hormoner och andra miljöförstörande ämnen. Ska de verkligen även utsättas för systematisk indoktrinering där målet är att få dem att välja ett onaturligt leverne?

Vi människor drivs av instinkter och drifter, precis som djuren. Därför är det sexuella något av det mest självklara och primära för oss alla. Detta har fientliga krafter tagit fasta på och försöker utnyttja för sina egna syften. Jag tänker framförallt på homolobbyns propaganda där man även titt som tätt går så långt att man blandar in våra riktigt små barn i det. Ett exempel på det senare läste vi om tidigare i veckan då RFSU ville få rätten att hålla sexualundervisning för dagisbarn, det vill säga barn i åldern 1-6 år […]

Det finns även en stor risk i att som vuxen tvinga sig in i barnens ’sexuella’ värld. Det fråntar dem spärrarna att vilja hålla sin första nyfikenhet på sex för sig själva. Rubbas dessa naturliga gränser löper barnet risk att få ett översexualiserat beteende och/eller inte förstå att vuxna inte ska vara en del av det.

Om vi knyter samman detta med neurobiologens forskningsresultat borde väl rimligtvis istället fokus läggas vid att förhindra att dessa rubbningar uppstår? En mer hållbar miljö där skadliga ämnen och hormonpreparat togs ur bruk är ett steg i rätt riktning. Då skulle fler barn födas utan hormonella störningar som nu bevisligen bär en stor skuld i att fler ungdomar tror sig vara homosexuella ’av naturen’. I en sunt samhälle skulle detta tas på största allvar och man skulle gå till botten med de gifter som förpestar vår tillvaro.

Kontentan är att vi har sex på hjärnan. Vare sig vi är barn eller vuxna. Så har det alltid varit och så kommer det att förbli. Det viktiga är att vi på alla vis försöker eftersträva en balanserad syn på sex i en urartad tid. Och det gör man inte genom vare sig genuspedagogik eller sexualundervisning från ett års ålder!

Forslund tycker alltså att sex- och samlevnadsundervisning skadar barn – det kan till och med, i kombination med miljögifter, göra dem homosexuella! Erik är inte fullt lika frispråkig, men det är tydligt att han ogillar snusk i skolan:

Den svenska grundskolans kärnämnen är svenska, engelska, matte och sex. Så kan man i alla fall tolka ett utspel från RFSU, i förra veckan uppmärksammat av den kristna tidningen Dagen. Det handlar om stödmaterialet ’Sex i skolan’ som RFSU tagit fram tillsammans med några andra organisationer och myndigheter […] Visst kan man i förbigående notera att mycket av tankegodset tycks fokusera på kondomer, en vara på vilken RFSU tjänar storkovan. Men mest är detta värt att le åt: den svenska skolan är i djup kunskapskris. Riksförbundets lösning: Sex, sex, sex och kondomer.

Samtidigt står HM och Lindex med flera och öser bensin på elden, när de säljer "sexiga kläder för småtjejer". Liksom marginaliserade människor som gör fel analys lätt blir rasister, blir sexualiseringströtta människor med samma analysbrist lätt moralister.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar