Antropofagi

söndag 16 februari 2014

Patriarkatets kvinnliga hjälptrupper

Senast jag bloggade hävdade jag att det är marginaliserade män som utgör SD:s väljarbas. Detta är inte helt sant. Rasisttåget har även en förstaklassvagn, där ideologiskt motiverade riddarhusnazister huserar. Passagerarna i denna vagn är normalt sett lite mer on the down low. Men å andra sidan har the one percent alltid varit jävligt hemliga med det mesta de håller på med.

Mellan patrasket och högadelsnassarna finns ett par vagnar med trångsynta golfmoderater. De flesta har pastellfärgade chinos och tycker att Hägglund verkar trevlig. Dessa antiintellektuella övre medelklassrassar är också lite mer diskreta med vad man röstar på – så var det i alla fall innan rasismen normaliserades.

Okej, så de där tio-nånting procenten som röstar brunt utgörs inte enbart socioekonomiskt marginaliserade personer. Inte heller utgörs de enbart män. I Bang nr 4 2013 skriver Diana Mulinari om SD-kvinnor. Mulinari har intervjuat ca 20 damer som röstar ”Sverige-vänligt”. Varför röstar kvinnor på ett antifeministiskt, socialkonservativt parti, som vill ”problematisera” aborträtten och bibehålla könsmaktsordningen?

Valerie Solanas skriver om men’s auxiliary of SCUM. Oftast översätts detta till ”SCUM:s manliga hjälptrupper”. Denna grupp av män utgörs av nyttiga idioter som jobbar för sin egen utrotning.

Det har nu blivit dags att mynta ett nytt begrepp, mina vänner: Patriarkatets kvinnliga hjälptrupper (PKHt). Hoppas Solanas inte hade misstyckt över att jag parafraserar henne. (Kanske hade hon försökt skjuta mig.)

Belinda Olsson är den senaste rekryteringen i PKHt. Allt har väl redan sagts om Fittstim – Min kamp, som SVT valde att sända – istället för t.ex. ett program om utförsäkrades villkor, friande domar i våldtäktsfall, psykisk ohälsa bland unga, eller svensk vapenexport. Det enda som Olsson gjorde rätt i den där jävla produktionen var att hon gjorde programmet så tråkigt att ingen rimlig människa pallade se mer än första programmet.

I första avsnittet av Olssons odyssé sitter programledaren själv inne på ett badhus och ondgör sig över hur obekvämt det känns att bada topless. Dessutom får hon höra att kvinnor som badat topless hotfullt förföljts av någon slags mobb av brunstiga manliga badgäster. Olsson drar slutsatsen att topless-badande är fel, och att folk som försöker skapa acceptans och utrymme för nakenbad är någon slags dårar. Ska vi säga att öknamnet Blinda Belinda gäller från och med nu?

Att Olsson dock är den minsta sortens nypotatis förstår man snart när man läser den uttalade nazisten Paulina Forslund. Hon har bland annat författat en text om jämställdhetens roll inom nationalsocialismen. Det går liksom inte att låta bli att okynnes-citera några rader:

När vi nationalsocialister talar om jämställdhet könen emellan är lika fördelning av till exempel diskning en ickefråga. Vi ser istället till de båda könens verkliga färdigheter och anser det vara en självklarhet att var och en tar sitt ansvar för ett harmoniskt samspel. Ska en kvinna varje gång känna sig förtryckt då hon utför hushållsarbete eller ammar sitt nyfödda barn? Med den synen på dessa sysslor blir allt vad omsorg heter med ens något fult, simpelt och näst intill en form av slaveri. Sanningen är den att någon måste organisera hemmet och ta hand om barn och äldre. Naturen har sett till att det i 99% av fallen är kvinnor som lämpar sig bäst för dessa uppgifter.
 Inte för den sakens skull sagt att en nationalsocialistisk man INTE kan utföra samma uppgift om det skulle behövas.”

Forslund tycker också att homosexualitet är något riktigt ruttet. Jag vill inte länka för mycket till den här nasse-skiten, men så här heter det i en annan text:

Självklart är heterosexualitet det som naturen eftersträvar i syfte att livet ska fortsätta spira. Därför är det skrämmande att höra hur urartad synen på detta faktiskt är. Att det finns specialutbildade genuspedagoger, vars primära syfte är att rubba balansen lite ytterligare, är skrämmande. Som om det inte räcker med att våra barn förgiftas redan i livmodern av syntetiska hormoner och andra miljöförstörande ämnen. Ska de verkligen även utsättas för systematisk indoktrinering där målet är att få dem att välja ett onaturligt leverne?”

Forslund för helt explicit heteronormens talan. En veritabel general i PKHt! SD-kvinnorna då, hur tänker de? Mulinari menar att det rör sig om personer som söker ett sammanhang. Personligen ser jag att rasismen har samma funktion för könsmaktsordningens marginaliserade grupp – kvinnor – som denna trista ism har för klassamhällets marginaliserade grupp – underklassen. De marginaliserade männen accepterar ett ojämlikt samhälle som de själva förlorar på, och riktar frustrationen mot Främlingen. SD-kvinnorna känner likaså av patriarkatets hårda sparkar, men missar vem som utdelar dem. Den Andre får bära skulden. Givetvis är SD-kvinnorna drabbade av klassamhällets orättvisor i samma eller högre grad än SD-röstande män. Mulinaris analys (från denna intervju):

De som vi har pratat med vill gärna leva ett småborgerligt liv, med tid för både arbete och ett rikt familjeliv. Men de lyckas inte förverkliga detta i dagens samhälle, säger Diana Mulinari. Sverigedemokraterna erbjuder dem en enkel, om än felaktig, lösning till varför deras liv inte gestaltar sig som de hade önskat – allt skylls på invandringen.”

Det trista för t.ex. Blinda Belinda är att många män nu har blivit uppmärksamma på det götta med patriarkatets uppluckring. I andra avsnittet av Fittstim – Min kamp (är det förresten Hitler eller Knausgård som är idolen?) hånar Blinda Belinda några pappor som gillar att hänga med sina barn. Belinda tycker typ att de har blivit pussy-whipped, som man säger inom Raw Man-konceptet, eftersom de går på babyrytmik med sina ungar. Dessa stackars farsor är förslavade, typ, för de har föräldraledigt och leker med sin avkomma. Fy fan, tycker Blinda Belinda, vilka stackars utnyttjade och viljelösa satar.

Farsorna, on the other hand, rycker lugnt på axlarna och leker vidare med sina knoddar. De skiter i Belinda och hennes åsikt. De vill inte hålla fast vid den här lide omysiga mansrollen:


(Den här dokumentärfilmstrailern hittade jag här.)

SD-kvinnorna tycker att det är dumt att ”stirra sig blind på siffror och könsfördelning”, för det riskerar ”att motverka sann jämställdhet”. PKHt verkar dock inte endast genom rasistpartier och undermåliga Almega… Förlåt, SVT-produktioner. Det kan även finnas PKHt-personer i din omedelbara närhet. Din mamma, som blir hjärtans glad när du kommer ut som heterosexuell lönearbetare i radhus. Din flickvän, som surar när du skiter i att hedra den kapitalistiska högtiden Alla hjärtans dag. Din väninna, som inte vill rösta på Fi för att ”de är för radikala”. Din favoritrappare, som spottar mer sexism än Pimp C på en dålig dag.

Men vet du vad? Skit i dem och anmäl dig till den där babyrytmik-kursen om du har lust.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar