Antropofagi

söndag 5 mars 2017

Det är klart att vi hade kunnat ha en och annan referens

Antropofagi har nyligen skrivit både kritiskt och gillande om Norells bok Kalifatets återkomst. Nu har Norell (red.) och MSB släppt en rapport om muslimska brödraskapet i Sverige, något som det kapitel Antropofagi kritiserar också uppehåller sig vid. Rapporten har också fått kritik, vilket DN rapporterar.

Antropofagis kritiska post innehållre följande kommentar:

"Vad med denna Norellska ovana att referera till ledartexter för att belägga faktautsagor? Inser han inte att han skjuter sig själv i foten här? Var har han fått sin forskarutbildning egentligen?"

I DN-artikeln som länkas ovan står följande att läsa (min egen fetstil):

"— Det rör sig om en undermålig akademisk produkt där man inte belägger sina påståenden, säger Simon Sorgenfrei, lektor i religionsvetenskap vid Södertörns högskola.

Aje Carlbom anser att kritiken är obefogad och framhåller att rapportens slutsatser grundar sig på europeisk forskning. Det är en översikt av välkända fakta och inte fråga om någon ny forskning, några nya teorier eller nya teser.

— Jag har pratat om Muslimska brödraskapets verksamhet sedan 2000. Det är inga nyheter. Ser man det i ett europeiskt perspektiv är det inget nytt alls. Det är vi i Sverige som måste skaffa oss ett mer normalt förhållningssätt till olika frågor, säger Carlbom.

Men ni drar slutsatser utan att ha vetenskapligt stöd?

— Vi har stöd, vi har inte hittat på det här själva utan det är grundat på vad andra forskare säger.

Tycker du att det framkommer tillräckligt tydligt?

— Ja, men det är klart att vi hade kunnat ha en och annan referens.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar