Antropofagi

lördag 19 december 2015

Greider Becker kommenterar - Integrationen i Danmark

Ja kom å tänka på en sak som kan ses som tänkvärd i framtida diskussioner. De är ju vida känt att våra danska grannar har svåra rasistproblem i sitt lilla smörbemängda land. Man har ju sett uppgiften att de hatar folk från andra kulturer än deras egna hyggeskultur. Samt att de ska göras ypperst svårt att äntra Danmark överhuvudtaget.

Men är de egentligen så konstigt undrar ja. När integrationen är dåli så blir ju invandrare en jobbi jävla affär om ni ursäktar. Detta är ju känt över stora delar av internet.

Å va är de då som påverkar integrationen? Att svenska språket är A och O vet ju varenda politiker nuförtiden. Sfi hit å språktester dit. Ska man komma i arbete eller få husrum så ska man kunna tala ren och hederlig svenska.

Men samma enkla väg in i samhället finns inte i Danmark. Danska är ett mycket klurigt språk, som få förstår och ännu färre talar. Danska barn lär sig tala senare än andra har forskarna belagt. De är helt enkelt för lite konsonanter för att de ska va möjligt att skilja ut olika stavelser i gröten de talar.

När då språket är så sjukt svårt kan ju inte invandrarna lära sig att prata de, de kan vi inte rimligen kräva att de ska lägga sin tid på. Åk till Köpenhamn en dag så får du se hur lätt de är.

Då faller ju hela integrationstanken å invandrarna blir extra hatade i Danmark.

Tanken är svindlande. Tack för mig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar