Antropofagi

måndag 20 oktober 2014

Sorg-låtar

[Uppdatering: Nämnda låtar var tidigare inbäddade i detta inlägg. Innan Grooveshark släcktes ned.]

Ibland förlorar man en anhörig eller en vän. Detta beror på att livet är skört, vilket är mycket tragiskt. Antropofagi brukar i alla livets skeden vända sig till musiken – så även i svåra stunder. Här kommer Antropofagis inkompletta lista på sorg-låtar. En får hoppas att ni aldrig kommer ha anledning att vända er till dem.

We'll always love Big Poppa by The LOX on Grooveshark
The LOX - We'll Always Love Big Poppa

The LOX var signade på Puffys Bad Boy Records, och det var på Bad Boy de släppte multiplatinum-säljande Notorious B.I.G.-tributen. Så småningom försökte gruppen lämna Bad Boy, men Puffy vägrade släppa taget. The LOX iscensatte då en Free the LOX-kampanj, som inkluderade t-shirts och rants vid diverse framträdanden. Tillslut blev trycket på Bad Boy för hårt, och i samband med en on the air-diskussion på Hot 97mellan å ena sidan Puffy, och å andra sidan Styles P och Jadakiss, släppte Puff slutligen taget.

Fallen Soldiers by dead prez on Grooveshark
Dead Prez - Fallen Soldiers

stic.mans vers på Fallen Soldiers är en verklig historia om stics kusin som tragiskt gick bort. M-1:s vers handlar om (fd.) Crip-medlemmen Marquis Hardmon, som blev knivhuggen i hjärtat av rivaliserande bloods när han skulle köpa cigg.

Just a Moment (feat. Quan) by Nas on Grooveshark
Quan - Just a Moment ft. Nas

Just a Moment skrevs ursprungligen av Quan, men Nas hoppade glatt på låten på grund av dess myckna fethet. Spåret hamnade slutligen på Nas platta Street's Disciple, men är alltså egentligen att betrakta som en Quan-låt med en gästande Nas.

Tribute by D.I.T.C. on Grooveshark
D.I.T.C. - Tribute

Super-gruppen Diggin' in the Crates hyllade bortgångne medlemmen Big L med låten Tribute. Övriga medlemmar i crewet var Lord Finesse, Diamond D, O.C., Fat Joe, Buckwild, A.G. och Showbiz. Big L:s betydelse för punchline-fantaster världen över kan icke överskattas.

Toast to the Dead by Immortal Technique on Grooveshark
Immortal Technique - Toast to the Dead

Immortal visar hur nära känslorna ilska och sorg kan ligga varandra. Toast to the Dead är mer allmänt hållen än övriga låtar på listan, och mer intresserad av att utkräva ansvar.


Saïan Supa Crew - KLR

Franska hiphop-kollektivet Saïan Supa Crew döpte sin debutskiva till KLR, efter bortgångne OFX-medlemmen KLR. Antropofagi fattar inte mycket av texten, men det är likväl en fin låt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar