Antropofagi

tisdag 20 maj 2014

Populismen

Alliansen är sånna sinnes-populister. En tusing extra i plånkan får dönickar och dumskallar att rösta på t.ex. moderaterna. Så tvingas jag undervisa dig:

Om du får blott en tusing extra i månaden, då är du inte den som tjänar på moderaternas politik.

Kolla här. Skulle en svinrik person bry sig om tusen extra i månaden? Det är en sk. spottstyver för dem, hördu. Ändå röstar di rige på Reinis. Hm, kan det vara för att det kanske tjänar lite mer än en tusing i månaden på att alliansen får bestämma? Ja, troligen. Annars hade de ju så klart prioriterat stabilitet, välstånd, jämlikhet, folkhälsa med mera. Det ska till rätt mycket för att man ska slänga hela samhället, med dagisplatser och allt, framför den nyliberala ångvälten.

Okej, så de rika tjänar mycket mer på att rösta blått än vad du gör. Var kommer de pengarna ifrån tror du? Från sänkta skatter och minskade offentliga kostnader så klart!

Vet du vad skatter gör? Utjämnar, bland annat. Givet att du inte är en enprocentare så hade du tjänat på lite utjämning.

Skatter bekostar också offentlig sektor. Givet att du inte föredrar att betala din cellgiftsbehandling ur egen ficka hade du tjänat på en fungerande offentlig vård. Vad kostar en cellgiftsbehandling? Någon miljon i veckan i några månaders tid.

Så när Fredrik "Chavez" Reinfeldt kommer åkande och slänger ut halshuggna hönor och rissäckar från ett lastbilsflak, våga tacka nej. Var en självisk jävel och rösta på någon som verkligen gynnar dig på längre sikt istället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar